Demanen 3 i 5 mesos de presó pels estudiants jutjats a Perpinyà

Desde la CAEGB volem oferir tot el nostre suport a Pere i Yann.


Universitat de Perpinyà, 1-7-2009

Els estudiants de la Universitat de Perpinyà Pere i Yann van ser jutjats el dilluns 29 de juny, després de més d'un any i mig de la seva detenció per part de la polícia, que els arribà a anar a cercar a casa seva, poc després de les mobilitzacions d'estudiants en la vaga contra la llei d'Autonomia de 2007.
Els dos estudiants eren acusats dels delictes d'"ultratges" contra tres professors, el judici va acabar amb una petició de tres mesos de presó per a en Pere i cinc per a en Yann. La sentència es farà pública el 12 d'agost.

-Crònica del judici:

D'una banda els dos estudiants de Perpinyà han comptat amb el testimoniatge de 6 estudiants que han declarat a favor seu i han contextualitzat el moment de les suposades agressions en la mobilització contra la Llei de Reforma Universitària. Així mateix, el tribunal ha hagut d’escoltar com el procés ha estat considerat, per més d’un sector, un clar procés polític en el que s’ha pres com a caps de turc als dos estudiants revolucionaris, Pere i Yann.

D'altra banda, les declaracions dels professors que havien denunciat els dos estudiants nord-catalans s'han fet per una lectura de les denúncies ja que no eren presents al judici. El jutge ha defensat aquestes « suposades víctimes »

Enmig del judici, i per remarcar el caràcter propens al delicte dels acusats, l’advocat de l’Estat ha recordat la sentència ferma contra en Pere per unes pintades antifeixistes. En aquella ocasió s’inicià una campanya solidària en evidenciar que els feixistes podien fer pintades amb impunitat mentre que els antifeixistes eren perseguits i detinguts.

A les portes del Palau de Justícia s'hi va convocar una concentració de solidaritat mitja hora abans de la citació al tribunal. Un centenar de persones eren presents a la sala gran del tribunal per acompanyar els dos encausats, i un centenar més a l'entrada, que hi han estat tota l’estona del judici.

Demana la seva llibertat, adhereix-te!:
http://www.comite-justice.c.la/


1 comentarios:

Adrià

http://www.kaosenlared.net/noticia/necesidad-balance-movimiento-antibolonia

Publicar un comentario

 
Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants de Gramenet del Besòs ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates